przegladksiazki.pttk.pl

Ogólnopolski Przegląd Książki Krajoznawczej i Turystycznej

32 Ogólnopolski Przegląd Książki Krajoznawczej i Turystycznej

Turystyka ze smakiem

Wyroby piekarskie i cukiernicze w kuchniach regionalnych. Festiwale, Święta, Muzea

Halina Makała, Tadeusz Jędrysiak, Izabela Wyszowska

Wydawca: Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego

Miejsce i rok wydania: Warszawa 2023

ISBN/ISSN: 978-83-962535-3-8

Kategoria: Monografie

Liczba tomów: 1

Udostępnij na:

Gdzie można kupić ...

Rekomendacja zgłaszającego:

Książka jest doskonałym materiałem źródłowym do poznania tradycji i dziedzictwa kulinarnego prezentowanego w kuchniach regionalnych oraz unikatowym przewodnikiem po smakach kuchni polskiej. Przybliża ofertę wybranych muzeów kulinarnych, najważniejszych szlaków kulinarno-turystycznych w Polsce oraz cyklicznych wydarzeń - festiwali i świąt, odbywających się w poszczególnych województwach w ciągu roku kalendarzowego. Informuje o właściwościach smakowych i zdrowotnych ziół oraz nieocenionej roli jadalnych chwastów w kontekście kulinarnym. Publikacja może stanowić inspirację dla miłośników bogactwa smaków różnych regionów Polski oraz pasjonatów szeroko rozumianej turystyki kulinarnej cieszącej się aktualnie coraz większym zainteresowaniem.

Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). View more
Accept
Skip to content