32 Ogólnopolski Przegląd KsiążkiKrajoznawczej i Turystycznej
Turystyka ze smakiem
Wyroby piekarskie i cukiernicze w kuchniach regionalnych. Festiwale, Święta, Muzea
Halina Makała, Tadeusz Jędrysiak, Izabela Wyszowska
Wydawca: Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego
Miejsce i rok wydania: Warszawa 2023
ISBN/ISSN: 978-83-962535-3-8
Kategoria: Monografie
Liczba tomów: 1
Udostępnij na:
Gdzie można kupić ...
Rekomendacja zgłaszającego:
Książka jest doskonałym materiałem źródłowym do poznania tradycji i dziedzictwa kulinarnego prezentowanego w kuchniach regionalnych oraz unikatowym przewodnikiem po smakach kuchni polskiej. Przybliża ofertę wybranych muzeów kulinarnych, najważniejszych szlaków kulinarno-turystycznych w Polsce oraz cyklicznych wydarzeń - festiwali i świąt, odbywających się w poszczególnych województwach w ciągu roku kalendarzowego. Informuje o właściwościach smakowych i zdrowotnych ziół oraz nieocenionej roli jadalnych chwastów w kontekście kulinarnym. Publikacja może stanowić inspirację dla miłośników bogactwa smaków różnych regionów Polski oraz pasjonatów szeroko rozumianej turystyki kulinarnej cieszącej się aktualnie coraz większym zainteresowaniem.